• Dato
  29/11/22
 • Koncertstart
  20.00
 • Sted
  Platform K
 • Forsalg
  50 - 80 kr.
 • pris i døren
  70 - 100 kr.
 • Køb billet Tilkøb

Dynamik: Downtown July & Ny Skole

DYNAMIK PRÆSENTERER: DOWNTOWN JULY x NY SKOLE PATINA

Gør dig klar til den fedeste dobbeltkoncert, når Platform K slår dørene op til en aften i selskab med Downtown July og Ny Skole Patina!

“Downtown July har skrevet sig ind i musikhistorien, som det første dansksprogede band til at indspille musik i det legendariske lydstudie Abbey Road ” sådan lød det da Asger Thede Jensen fra Bands of tomorrow skrev om det første single-udspil, “Rundt” fra Downtown Julys aktuelle EP “Alt latter bliver til ekko”, som udkom d.28 Oktober. Omsider kan bandet med spænding dele denne EP, som har været en kræftanstrengelse af dimensioner at skabe for det Aarhusianske Indie-Rock band somde drog til London for at indspille i blandt andet Abbey

Road, for lidt over et år siden nu. EPen spænder vidt fra Pop-rock baskeren “Hvorfor ka’ det noget”, til den dualistiske fløjlsbløde og senere utæmmede “Tyske gloser” og viser sågar skrøbelighed, sårbarhed og længsel på chamber-rock balladen “Du står her stadig”, som understøttes af en svævende og bombastisk stryger-kvartet. Bandet tænker selv om EPen, som et slags Indie-rock

mixtape, hvis man mon må det, altså 5 sange der viser alsidigheden i deres udtryk. Samtidig er”Alt

latter bliver til ekko”, et signal om, hvilke retninger fremtiden kan stikke i for Downtown July.

I skabelsen af Downtown Julys eksplosive, dansksprogede musik, praktiserer de lyst til leg og et opgør med faste genrer.

De hårdtslående grooves og dybe klangflader flyder uløseligt sammen med teksterne som rammer en bred repræsentation af, hvordan en eksistens har mange facetter – fra forsøgt fuld kontrol til gennemgribende magtesløshed.

Der kan forventes både et skrøbeligt og kraftfuld take på dansksproget indierock.

Ny Skole Patina, det dobbelthovedede monster, består af to unge køtere ved navn Frede Horsholt og Kristoffer Vendelboe. Duoen udgav den 2. juli 2021 deres anden EP “Trods Hån og Nærighed, vol. 2” i samarbejde med producertalentet Poni Puff, og siden da var intet det samme.

De musikalske rødder udspringer i hiphop, og ender i diverse afkroge af genre-spektret, hvilket lægger op til en syret oplevelse, når Ny Skole Patina, og alle deres populære venner, gør deres entre.

Navnet “Ny Skole Patina” afslører et vigtigt omdrejningspunkt for lyden i rapgruppen. Kombinationen af gammel og ny skole som salt og karamel. Forkærligheden til klassikerne (syrerock såvel som hip hop) afspejles blandt andet i den organiske vokal med minimal brug af fx autotune.

Ny Skole Patina adskiller sig især fra det kommercielle lydunivers’ tendens til at fjerne diversiteten, kunstnere indbyrdes. Med en ideologisk og dybdegående tilgang til lyrikken går rapperne lige til stregen og derover med deres tabufrie og provokerende tekster, der har til formål at italesætte samfundet og menneskets skjulte facader.