• Dato
  28/02/23
 • Koncertstart
  19.30
 • Sted
  Platform K
 • Forsalg
  30 - 60 kr.
 • pris i døren
  50 - 80 kr.
 • Køb billet Tilkøb

NY DATO – Dynamik præsenterer – Alberte Holse

ALBERTE HOLSE / KONCERT OG TALK

Alberte Holse vil tage os med ind i sit univers af feministisk teologi, musik, digte og tanker om livet med en psykiatrisk diagnose.

I 2019 startede hun på Københavns Universitet for at studere teologi, og i 2020 måtte hun stoppe studiet, da hun blev sygemeldt og indlagt på den lukkede afdeling på Sankt Hans. Dog nåede teologien helt ind under huden på hende, og det er fortsat hendes helt store passion. Alberte er særligt interesseret i oldgræsk, som Det Ny Testamente oprindeligt er skrevet på. Hendes kendskab til oldgræsk ordkløveri og grammatik har åbnet dørene for, at hun har studeret Bibelen på originalsprog – og lad os bare sige det sådan her; hun er ikke helt enig med den danske oversættelse af helligbogen. Hun er heller ikke nødvendigvis enig i hvordan og i hvad, vi er blevet undervist i Bibelen gennem vores skolegang.

Alberte mener, at alt for få kender til alle de fantastisk vigtige kvinder, der er skrevet om – og det vil hun lave om på, hun vil fortælle os om fire feministiske fortællinger fra Bibelen. Derudover vil hun fortælle om, hvordan teologien også endte med at give hende en psykose, da hun ikke kunne håndtere alle de store tanker, Bibelen og studiet derom giver anledning til. Hun vil tage os med på en rejse om at gå fra at være musiker og studerende til at være sygemeldt. Alberte skrev mange digte i tiden, hvor verden syntes allermest sort, og hun inviterer os helt tæt på. Det bliver dragende, måske provokerende, ærligt, råt og forhåbentlig smukt og lærerigt.