Indisk dag på K

Indien, et land med levende mangfoldighed og gamle traditioner, kan prale af et utal af spændende egenskaber, der fanger fantasien hos mennesker over hele verden. Fra det rige kulturelle tapet til de betagende naturlandskaber – Indiens tiltrækningskraft er ubestridelig.

Denne dag dykker vi ned i nogle af de mest fængslende aspekter, der gør Indien til en virkelig bemærkelsesværdig nation. Med hjemmelavet indiske snacks, forskellige oplæg baseret på personlige forhold til landet, danse workshop og meget mere.

Programmet for dagen:

-11.15 Opening ceremony og kort præsentation af Indien
-11.30 Oplæg af Lea om hendes rejse til Indien i 1972
– PAUSE – besøg bazaren
-12.30 Fortælling om Det Gyldne Tempel
-12.45 Personlig fortælling om Indien af Kirsten
-13.00 Masterclass hvordan man laver en god kop te
-PAUSE – besøg bazaren
-14.00 Bollywood danse workshop

Mellem programpunkterne kan man besøge boderne rundt i caféen: oplev blandt andet “hvordan bærer man en saree” og meget andet.

I entreen er der inkluderet indiske snacks og en smagsprøve på te. I caféen vil det være muligt, at købe et lækkert indisk måltid til 45kr.

Tidspunkt: 11.00 – 15.00 / Entre: 55kr. inkl. te/snacks og 35kr. for børn

Man må meget gerne komme iklædt indisk-dragt hvis ønsket. Det er ikke et must, at man er der i hele tidsrummet. Man må gerne komme/gå som det passer. 

Læs mere om Indien her – Tekst af Zaman:

Kulturel smeltedigel: Indien er en skattekiste af kulturer, sprog og traditioner. Med en historie, der går tusindvis af år tilbage, har landet været fødested for flere store religioner, herunder hinduisme, buddhisme, jainisme og sikhisme. Denne kulturelle sammensmeltning er tydelig i byens festivaler, arkitektur, musik, dans og køkken. Fra de storslåede fester Diwali og Holi til meditativ yoga og de indviklede rytmer i klassisk musik – Indiens kulturelle mangfoldighed er en konstant kilde til begejstring.

Det nordøstlige Indien er forbundet med det indiske fastland af en 22 km lang landstribe og er endnu en gryde med etnisk kultur. Regionen er beboet af omkring 250 stammer ud af de i alt 450 stammer i Indien, og hver enkelt er lige så unik som den anden. Dette område er stadig uberørt og er et af de nyere turistmål.

Kulinariske lækkerier: Det indiske køkken er en fristende blanding af smag, krydderier og regionale specialiteter.Fra de brændende karryretter i syd til de aromatiske biryanis i nord byder hver region på en unik kulinarisk oplevelse.Gademad er et kulinarisk eventyr i sig selv med favoritter som chaat, dosa og kebab, der tilfredsstiller smagsløgene på hvert et hjørne. Mangfoldigheden af vegetariske og ikke-vegetariske valgmuligheder sammen med brugen af krydderier, der styrker sanserne, gør det indiske køkken til en globalt værdsat fornøjelse.

Arkitektoniske vidundere:Indien er hjemsted for nogle af de mest bemærkelsesværdige arkitektoniske vidundere.Det ikoniske Taj Mahal, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, er et vidnesbyrd om den udsøgte mogularkitektur. Gamle templer, såsom de indviklede udskæringer i Khajuraho, viser deres skaberes kunstneriske evner.De majestætiske forter i Rajasthan, de fantastiske trinbrønde i Gujarat og grottetemplerne i Ajanta og Ellora bidrager alle til Indiens rige arkitektoniske arv og giver et indblik i landets glorværdige fortid.

Betagende landskaber og turismemuligheder: Fra de sneklædte tinder i nordøst til de uberørte strande i Goa – Indiens naturlige skønhed er fængslende. Keralas fredfyldte bagvand, Rajasthans ørkener og Assams frodige tehaver skaber en mangfoldighed af landskaber. Indiens nationalparker, som Kaziranga National Park, der er på UNESCOs verdensarvsliste, Ranthambore og Gibbon National Sanctuary, giver spændende muligheder for dyrelivsentusiaster for at se tigre, elefanter og andre eksotiske arter.

Innovativ ånd: Indiens teknologiske fremskridt er et vidnesbyrd om landets innovative ånd. Landet er en global leder inden for informationsteknologi med et blomstrende økosystem af startups i byer som Bangalore. Indiens rumprogram, der fremhæves af vellykkede missioner til Mars og månen, som den nuværende Chandrayan 3, viser landets videnskabelige dygtighed. Initiativet “Make in India” har styrket produktion og iværksætteri og positioneret Indien som en nøglespiller i den globale økonomi.

Varm gæstfrihed: Inderne er kendt for deres varme og gæstfrihed.Konceptet “Atithi Devo Bhava” (gæsten er Gud) er dybt indgroet i indisk kultur.Besøgende bliver ofte budt velkommen med åbne arme, og mangfoldigheden af sprog og kulturer bidrager til charmen ved de mellemmenneskelige interaktioner.Uanset om det er de travle basarer i Delhi eller en stille landsby i Kerala, efterlader indernes gæstfrihed et varigt indtryk.

Spirituel og filosofisk dybde: Indien har været et centrum for filosofisk og spirituel udforskning i årtusinder. Fra de gamle vismænds lære til nutidens yoga- og meditationspraksis tilbyder Indien en vej til indre opdagelse.Ganges, der betragtes som en hellig flod, tiltrækker pilgrimme fra hele verden, der søger åndelig trøst.Templer, ashrams og meditationsretreats giver de søgende mulighed for at udforske dybderne i deres bevidsthed.

Afslutningsvis kan det siges, at Indiens spændende karakteristika er lige så forskellige som landet selv. Den rige kultur, kulinariske lækkerier, arkitektoniske vidundere, naturlige skønhed, innovation, gæstfrihed og spirituelle dybde gør tilsammen Indien til en virkelig fortryllende destination.

Uanset om du er opdagelsesrejsende, madelsker, historieentusiast eller søger spirituel visdom, har Indien noget bemærkelsesværdigt at byde på, som vil efterlade et varigt aftryk i dit hjerte og sind.

Hvis du vil forstå Indien bedre, skal du besøge Platform K den 1. oktober. Smag vores snacks, lær hvordan man brygger en god kop Assam-te, se på tekstilerne, lær at bære en sari, deltag i workshoppen med indisk dans, og der er meget mere.

Besøg den “Indiske Dag” på Platform K søndag den 1. oktober – Vi ses!