Jacob Faurholt release

Gratisk Entre.
Koncerten starter kl. 17.

Jacob Faurholt har siden midt-00’erne udgivet musik i eget navn og under banneret Crystal Shipsss. Han optager med få undtagelser sin musik i sit hjemmestudie, og udgiver pladerne i i limiterede vinyl-oplag på sit eget label Raw Onion Records. Faurholts musik har ofte fået prædikatet lo-fi, og han musikalske inspirationer tæller da også artister somSparklehorse, Daniel Johnston, og Guided By Voices.

Faurholt startede med at optage musik i slut-90’erne, med en kassettebåndoptager og en billig mikrofon hængende fra loftet. Han brændte derefter musikken på CD-R, og delte den med venner og familie. Senere i 2005 udgav han sit første officielle album “Queen of Hope” på pladeselskabet Quartermain Records. En lo-fi-optagelse indspillet med duoen Sweetie Pie Wilbur og gæster fra bands som Tiger Tunes og Larsen & Furious Jane. En del koncerter fulgte trop, bl.a. support-jobs for Efterklang, Grizzly Bear, og CocoRosie, samt showcases på branche-festivallerne Spot og PopKomm.

I 2010 flyttede Faurholt til Berlin, hvor han udgav en række albums på forskellige labels som spanske Acuarela (Destroyer, Xiu Xiu) og amerikanske Three Ring Records (Society of Rockets).

Det var også i Berlin han startede sit eget label Raw Onion Records, en idé han fik under en koncert med bandet Woods, som også selv er label-ejere. I denne periode blev det desuden til turneér i Frankrig, Portugal, Tyskland, og på den amerikanske vestkyst.

Faurholt bor nu i Horsens med sin kone, sine to børn, og sin hund. Når han ikke tilbringer sin tid med familien, sit lærer-job, eller på at se gyserfilm, arbejder han som regel på sin musik i sit hjemmestudie.

“When the Spiders Crawl ‘”, Faurholts 10. soloplade, blev hovedsageligt til i de seneaftentimer, når børnerne var lagt i seng. Albummets 12 sange spænder fra skrøbelige folk-inspirerede sange til melodisk grungy lo-fi-rock. På albummet høres i øvrigt lydbidder af radiostøj, fuglekvidder, gammelt sci-fi-radiospil mm., hvilket alt sammen bidrager til pladens samlede univers.

På tre sange synger Trine Omø fra det alternative pop-projekt Det Nye Navn backingvokal.

Faurholt og Omø spillede sammen i midt-00’erne, hvor hun var en del af duoen Sweetie Pie Wilbur, som Faurholt udgav sin debutplade med.

“When the Spiders Crawl” udkommer på limiteret sort vinyl (100 stk.) med artwork lavet af Faurholt fire-årige datter og hans kone. Albummet vil også være tilgængeligt digitalt.

Dette er en del af vores “Tiny K”-koncertrække, hvor vi præsenterer musikalske oplevelser helt tæt på, i caféens intime rammer.