• Dato
  12/10/22
 • Koncertstart
  19.30
 • Sted
  Platform K
 • Forsalg
  40 - 70 kr.
 • Pris i døren
  70 - 90 kr.
 • Køb billet Tilkøb

Sange Fra Kanten – Ida Wenøe, Samantha Whates & Lasse Storm

Sange Fra Kanten’ sætter fokus på fortællingerne fra yderområderne, både de geografiske og de eksistentielle. I´dden er fostret af Esben Kronborg og dette bliver 3. runde, og vi har tidligere haft nogle magiske aftener, hvor de kuraterede sangskrivere har haft en anledning til at nå lidt længere ud i hjørnerne end normalt.

IDA WENØE & SAMANTHA WHATES

“Turn” er en samling af tre genfortolkede sange fra danske Ida Wenøe og skotske Samantha Whates´ bagkatalog plus en helt ny sang “Safe & Sound” skrevet af Whates som en følelsesmæssig respons på en nærdødsoplevelse Ida Wenøe var ude for i foråret 2021.

De har produceret EP´en sammen på afstand i hver sit hjemmestudie i hhv. København og London, og med brug af feltoptagelser fra Berlin har de skabt nogle filmiske landskaber og dekonstrueret de eksisterende sange til helt nye kompositioner.

Inspireret af rummene i to adskilte verdener og deres musikalske bånd er resultatet farvet af beton, glas, græs og himmel, som drager fanget i vinden – tøjrede men alligevel svævende.Den første sang på EP´en er “Lyla”, Skrevet af Wenøe føltes den som det perfekte valg til “Turn”, da ideen til nummeret blev undfanget, da de to mødtes for første gang i 2015 ved vandet under et sangskriver retreat i Summerset. Ida Wenøe udtaler: “jeg er særligt vild med, at vi på en måde er indvendigt forbundne gennem denne sang, og jeg forestillede mig allerede dengang, at Samantha skulle synge den sammen med mig”.

Denne forbundethed udviklede sig og blev stadigt stærkere gennem at skrive sammen og optræde sammen i både England og USA i de følgende år. Efter måneders parallelle co-produktioner i deres respektive hjemmestudier, mødtes de to i sommeren 2021 endelig igen i virkeligheden i en søgen efter “den perfekte rumklang”, som Ida engang havde fundet på Teufelsberg, da hun boede i Berlin for år tilbage. Løftet om at kunne åbenbare den længste rumklang hun nogensinde havde hørt var den ultimative lokkemad for Samantha, som er lidt af en nørd, når det handler om at finde locations til indspilninger.

LASSE STORM

Troubadour på fri fodLasse Storm skriver sange med blæk og blod. Med et mærkbart hjerte synger og skriver han “som gjaldt det selve eksistensen”.

Lasse Storm solodebuterede med den personlige og rørende debutsingle “Holmegårdsvej” januar 2021.

Debutalbummet “Holmegårdsvej og andre historier” udkom på det uafhængige sydfynske pladeselskab Sorte Plader 11. marts 2022.

Albummet debuterede som ugens album på P4, høstede flotte anmeldelser og har også roteret flittigt på P6 og P5. Ligesom flere af singlerne også har ramt store playlister på Tidal, Apple og Spotify. Siden har Lasse turneret værsthuse, festivaller og spillesteder landet rundt, høstet en DMA Blues award og vundet sangskriverprisen til Nashville Nights International Songwriters Festival.

Det vidner om at Lasses musik appelerer bredt og uden for typiske genrekasser. Lasse kalder selv genren “skidtsparkerpop”. En nudansk blanding af roots, folk og indie der trækker tråde imellem rurale visetraditioner og urban nutids pop. Teksterne er både flabede, underholdende, gribende og uforfærdet hudløse.I kølvandet på udgivelsen af “Holmegårdsvej og andre historier” turnerer Lasse Storm både solo og med band året ud i hele Danmark. Vejen går bl.a. forbi SPOT Festival, DGI landsstævne, forsamlingshuse, spillesteder, pladebutikker, værtshuse, kulturforeninger, havefester og gadehjørner.

Fakta:

Lasse Storm har spillet, skrevet og sunget musik i utallige konstellationer og sammenhænge siden han var barn.

De seneste år har han som forsanger og sangskriver i DØR NR. 13 markeret sig som en af de stærkeste stemmer i dansk rock. Albummet “Holmegårdsvej og andre historier” er hans debut i eget navn og samtidig en foreløbig kulmination på en livslang passion for folk, roots og visetraditioner der har fulgt Lasse siden opvæksten omkring Folkemusikhuset i Fensmark.