Ung-Skab

Med følelserne ude på tøjet og glimt i øjet laver UNG-SKAB ungdommelig og ærlig hiphop med ukonventionelle produktioner og et stemningsfyldt tekstunivers.

Duoen, bestående af Clara Rose Lundberg (vokal) og Eigil Bjørn Meldgaard (vokal og produktion), mødte hinanden en efterårsdag i 2019 i deres lille hjemby, nær kysten nord for København. Som perifær relation med baggrunde inde for hhv. skuespil og klassisk violin, havde de to aspirerende musikere ikke meget tilfælles, da de første gang stod i Eigils fars kælderstudie og plantede frøene til hvad, der først blev til venskab og senere til UNG-SKAB.

Omkring et år senere, i januar 2021, stod gruppen klar med deres debut-single, “Venter”. En sang, der handler om at vente på én, som man godt ved aldrig kommer. Over en underspillet produktion, luller Claras bløde vokal lytteren ind i et følsomt og melankolsk kosmos, der på én og samme tid er sørgmodigt og groovy. I tiden efter udgav UNG-SKAB yderligere tre singler, der alle landede New Music Friday Danmark, og modtog ros af både Soundvenue og GAFFA.

2021 blev ligeledes UNG-SKAB’s gennembrud på livescenen, hvor de spillede deres debut show i VEGA som opvarmning for Mercedess. Over sommeren har UNG-SKAB spillet en lang række shows, bl.a. på Lydfest og som headliner i Byhaven. Sommeren kulminerede i en flot placering som bobler på P3’s upcomingliste i August, hvor de sad fem uger i træk.UNG-SKAB har netop udgivet deres debut EP “UNG-SKAB”. Seks sange der alle drømmer sig tilbage til en tid før corona, hvor man kunne danse, forelske sig og få sit hjerte knust.

“EP’en er lavet under corona, så man kan jo, om man vil, prøve, at lytte sig ind universerne med de briller på. Mange af sangene er, også fra min side, inspireret af og frit fortolket ud fra virkelige ting. der er sket i mit liv. Ting jeg havde brug for at få lettet fra hjertet og brugt til noget konstruktivt, i stedet for bare at sidde og ærgre mig.” – Eigil Bjørn

“EP’en er, for mig, et billede på Eigils og min første tid sammen. Sangene er skrevet i vores lille studie i Eigils kælder i det første års tid vi kendte hinanden, så det er også vores første lyd sammen.” – Clara Bastian Hertz

Der pålægges et gebyr på 20kr. på alle billetter i døren.