Privatlivspolitik

I denne privatlivspolitik kan du læse, hvordan Fonden Platform K behandler de personoplysninger, vi kommer i besiddelse af, når du besøger vores hjemmeside, gennemfører et køb samt opholder dig på vores adresser. 

Privatlivspolitikken finder anvendelse, når vi er dataansvarlig for de personoplysninger, vi behandler om dig. Ved personoplysninger forstås i denne privatlivspolitik enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk person. Dette vil med andre ord sige enhver oplysning, der direkte eller indirekte kan henføres til dig. 

1.  FORMÅL MED OG RETSGRUNDLAG FOR BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER 

1.1  Køb 

1.1.1  Gennemførelse af køb 

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Kunder 
  • Ledsagere 

Personoplysningerne indsamles fra dig eller dine ledsagere, der gennemfører et køb. 

Vi behandler følgende typer af personoplysninger: 

  • Almindelige personoplysninger, herunder: 
  • Navn 
  • Kontaktoplysninger 
  • Betalingsoplysninger 

Du kan til enhver tid ændre dine personoplysninger ved at logge ind på ”Min Profil” på Hjemmesiden eller ved at kontakte os. 
 

Personoplysningerne behandles med det formål, at: 

Levere aftalte produkter og tjenester, herunder informere om arrangementer, aflysninger, ændringer til programmet eller særlige trafikale udfordringer. Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende: 

Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en eller flere kontrakter, i hvilke du er part, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. vores billetsalgssystem og IT-leverandører) 

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disse eller din brugerprofil slettet, hvorefter oplysningerne slettes eller anonymiseres, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode. 

1.1.2  Analyse ifm. køb 

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Kunder 
  • Ledsagere 

Personoplysningerne indsamles fra dig eller dine ledsagere, der foretager et køb hos os, eller via cookies. 

Vi behandler følgende typer af personoplysninger: 

Almindelige personoplysninger, herunder: 

  • Almindelige personoplysninger, herunder: 
    • Navn 
    • Kontaktoplysninger 
    • Kundenummer 
    • Om du har et abonnement, års- eller sæsonkort eller evt. andre aktive medlemskaber ved Platform K. 
    • Kundetype og oplysninger om evt. tilhørsforhold til Platform K. 
    • Din mail-, app- og webadfærd 
    • Din købsadfærd, købshistorik og kundekontoindestående. 
    • Fødselsår 
    • Køn 

Dine personoplysninger behandles med det formål, at: 

  • Gennemføre analyser for at understøtte vores intention om at nå publikummer i hele landet på tværs af alder og køn. 
  • Sende dig brugerundersøgelser for at udvikle vores produkter og tjenester. 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende: 

  • Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig af hensyn til udførelse af en opgave i samfundets interesse, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra e. Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig for at analysere vores opfyldelse af de mål, som vi er pålagt i medfør af vores støtte fra kommunale og statslige puljer. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører) 

Vi kan opbevare dine oplysninger, indtil du anmoder om at få disse eller din brugerprofil slettet, hvorefter oplysningerne slettes eller anonymiseres, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode. 

1.2  Brugeroprettelse 

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Kunder 
  • Brugere af vores Hjemmeside 

Personoplysningerne indsamles fra dig. 

Vi behandler følgende typer af personoplysninger: 

  • Almindelige personoplysninger, herunder: 
    • Navn 
    • Kontaktoplysninger 
    • Køn 
    • Fødselsår 

Personoplysningerne behandles med det formål, at: 

  • Levere aftalte produkter og tjenester 
  • Administrere brugerkonti/profiler 

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende: 

  • Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en eller flere kontrakter, som du er part i, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører) 

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disse eller din brugerprofil slettet, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode. 

1.3  Udsendelse af markedsføringsmateriale 

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Personer, der har samtykket til at modtage direkte markedsføring 

Personoplysningerne indsamles fra dig på følgende måder: 

  • Når du tilmelder dig direkte markedsføring, herunder vores nyhedsbrev 
  • Når du opretter dig som bruger eller foretager køb hos os 
  • Når du besvarer en af vores brugerundersøgelser 
  • Via cookies 

Vi behandler følgende typer af personoplysninger: 

  • Almindelige personoplysninger, herunder: 
    • Navn 
    • Kontaktoplysninger 
    • Kundenummer 
    • Om du har et abonnement, års- eller sæsonkort eller evt. andre aktive medlemskaber til Platform K. 
    • Kundetype og oplysninger om evt. tilhørsforhold til Platform K. 
    • Din mail-, app- og webadfærd 
    • Oplysning om, at du har vundet en konkurrence 
    • Dine eventuelle besvarelser af vores brugerundersøgelser 
    • Din købsadfærd, købshistorik og kundekontoindestående 
    • Fødselsår 
    • Køn 

Personoplysningerne behandles med det formål, at: 

  • Udsende markedsføringsmateriale, herunder nyhedsbreve, inspirations-materiale, information om arrangementer, anmeldelser samt gode tilbud som er særligt målrettet dig. 

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende: 

  • Du har givet samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører) 

Du kan til enhver tid afmelde dig vores direkte markedsføring, herunder nyhedsbreve, ved at anvende afmeldingslinket i de modtagne e-mails eller skrive til os. 

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disse slettet, hvorefter de slettes, medmindre vi har behov for at opbevare dit samtykke i en periode for at kunne dokumentere, at du har givet samtykke. 

1.4  Brug af vores Hjemmeside og annoncering på sociale medier 

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Besøgende på vores Hjemmeside 

Personoplysningerne indsamles fra dig på følgende måder: 

  • Via cookies 

Vi behandler følgende typer af personoplysninger: 

  • Almindelige personoplysninger, herunder: 
    • Oplysninger om IP-adresse 
    • Oplysninger om login 
    • Din app- og webadfærd 

Personoplysningerne behandles med det formål, at: 

  • Huske dine valgte præferencer på hjemmesiden med henblik på at tilpasse hjemmesiden til dine præferencer, så du får en bedre brugeroplevelse 
  • Generere statistik over dine besøg og din færden på hjemmesiden, for at forstå hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden, så vi kan gøre den mere intuitiv. 
  • Målrette vores markedsføring på andre hjemmesider og sociale medier, så vi kan vise dig information om de mest relevante arrangementer. 

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende: 

  • Du har givet samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører) 
  • Vores annonceringspartnere og sociale medier (Google, Meta og YouTube) med henblik på at målrette vores markedsføring på andre hjemmesider og sociale medier, så vi kan vise dig information om de mest relevante arrangementer. 

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disse slettet, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode.  

1.5  Interaktion med vores virksomhedssider på sociale medier 

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Besøgende på vores virksomhedssider på sociale medier 

Vi behandler følgende typer af personoplysninger: 

  • Almindelige personoplysninger, herunder: 
    • Navn 
    • Oplysninger indeholdt i fritekstfelt, chatfunktion, beskeder m.v. 
    • Personoplysningerne behandles med det formål at: 
    • Besvare dine henvendelser og indlæg 

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende: 

  • Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig af hensyn til udførelse af en opgave i samfundets interesse, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra e. Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig for at besvare dine henvendelser, indlæg eller anden interaktion på sociale medier. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører) 

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil opslaget slettes, eller indtil du selv vælger at slette dit opslag eller reaktion på et opslag (like, kommentar, deling mv.), medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode.  

Vi er sammen med Meta fælles dataansvarlig for indsamling af personoplysninger om dig til brug for værktøjet Facebook-Insights (”Indblik i side”). Du kan læse aftalen om fælles dataansvar her

Du kan i Metas datapolitik læse mere om behandlingen af personoplysninger via værktøjet Indblik i side. 

1.6  Brugerundersøgelser 

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Kunder 
  • Besøgende på vores Hjemmeside

Personoplysningerne indsamles fra dig. 

Vi behandler følgende typer af personoplysninger: 

  • Almindelige personoplysninger, herunder: 
    • Navn 
    • Kontaktoplysninger 
    • Øvrige oplysninger, du selv har givet ifm. vores brugerundersøgelser 

Personoplysningerne behandles med det formål, at: 

  • Analysere vores opfyldelse af mål. 
  • Måle din tilfredshed med vores tilbud. 
  • Udvikle vores produkter og tjenester 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende: 

  • Du har givet samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a og c. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører) 

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disse slettet, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode. 

1.7  TV-overvågning

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Kunder og øvrige besøgende på vores adresser
  • Ansatte

Personoplysningerne indsamles fra kameraer på vores adresser. 

Vi behandler personoplysninger i form af billeder, der optages af kameraerne. 

Personoplysningerne behandles med det formål, at: 

  • Sikre tryghed for ansatte 
  • Beskytte vores ejendomme 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende: 

  • Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig af hensyn til udførelse af en opgave i samfundets interesse, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra e. Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig for at skabe sikkerhed for vores ansatte og beskytte vores ejendomme. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører) 

Vi kan opbevare dine personoplysninger i op til 30 dage fra videoovervågningen foretages, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode. 

Tv-overvågning på vores adresser foretages i overensstemmelse med tv-overvågningsloven. 

1.8  Jobansøgninger 

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Jobansøgere 

Personoplysningerne indsamles fra dig. 

Vi behandler følgende typer af personoplysninger: 

  • Almindelige personoplysninger, herunder: 
    • Navn 
    • Kontaktoplysninger 
    • øvrige oplysninger, der fremgår af din jobansøgning, herunder CV og eksamenspapirer  

Vi behandler desuden de yderligere typer af oplysninger, du har oplyst i din jobansøgning, herunder f.eks. eventuelle følsomme oplysninger, oplysninger om strafbare forhold og CPR-nummer. 

Personoplysningerne behandles med det formål, at: 

  • Vurdere og udvælge ansøgere til stillinger 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende: 

  • Du har givet samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører) 

Vi kan opbevare dine personoplysninger i op til 6 måneder fra modtagelsen af jobansøgningen, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til eller får samtykke til at opbevare dem i en længere periode. 

1.9  Invitationer til anmeldere, politikere, branchepersoner og VIP

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer: 

  • Anmeldere 
  • Politikere 
  • Branchepersoner 
  • VIP (f.eks. influencere og andre offentligt kendte personer) 

Personoplysningerne indsamles fra dig, herunder hvis du har indtastet personoplysninger på vores hjemmeside ved køb, eller fra offentligt tilgængelige kilder som f.eks. Folketingets og kommunernes hjemmesider. 

Vi behandler følgende typer af personoplysninger: 

  • Almindelige personoplysninger, herunder: 
    • Navn 
    • Kontaktoplysninger 
    • Stillingsbetegnelse 
    • Øvrige oplysninger, du evt. selv har givet os 

Personoplysningerne behandles med det formål, at: 

  • Sende dig invitationer til vores forestillinger og arrangementer 

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger, hvis du er anmelder, politiker eller brancheperson, er følgende: 

  • Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig af hensyn til udførelse af en opgave i samfundets interesse, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra e. 

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger, hvis du er VIP, er følgende: 

  • Du har givet samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a. 

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til: 

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører) 

Vi kan opbevare dine oplysninger, indtil du anmoder om at få disse slettet, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi har behov for at opbevare dit samtykke i en periode for at kunne dokumentere, at du har givet samtykke, eller vi juridisk er forpligtede til at opbevare dine oplysninger i en længere periode. 

2.  OBLIGATORISK MEDDELELSE AF VISSE PERSONOPLYSNINGER   

I de tilfælde, hvor vi behandler personoplysninger om dig som følge af et krav, der skal være opfyldt for at indgå en aftale med dig, er du forpligtet til at give os de personoplysninger, som vi skal bruge for at overholde vores forpligtigelser efter aftalen. F.eks. har vi brug for dine kontaktoplysninger for at kunne besvare en henvendelse fra dig, fremsende billetter. 

Du er forpligtet til at meddele os en række personoplysninger om dig for, at vi kan indgå en aftale med dig. 

Hvis du ikke giver os de oplysninger, som vi skal bruge for at overholde vores forpligtigelser efter aftalen, kan konsekvensen være, at den ønskede aftale ikke kan indgås, eller at du ikke kan benytte den ønskede funktion. 

Det vil fremgå af de relevante formularer, om afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk eller valgfri. Hvis afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk, vil det pågældende felt være markeret med en stjerne (*) eller lignende. 

3.  DINE RETTIGHEDER 

3.1  Generelt 

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forbindelse med vores behandling af dine personoplysninger. 

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger. 

Du har endvidere ret til at kræve, at urigtige oplysninger om dig rettes. I særlige tilfælde vil du have ret til at kræve, at oplysninger om dig slettes. Derudover vil du i visse tilfælde kunne kræve, at behandlingen af dine personoplysninger begrænses. Desuden vil du i visse tilfælde have ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. 

Endelig har du i visse tilfælde ret til dataportabilitet, hvilket indebærer en ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra os til en anden dataansvarlig. 

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, der findes på Datatilsynets hjemmeside. 

3.2  Samtykke 

Hvis vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os på gdpr@platformk.dk. 

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, skal du være opmærksom på, at vi ikke vil være i stand til at viderebehandle dine oplysninger, medmindre vi er retligt eller kontraktuelt forpligtet hertil. 

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke påvirker lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke frem til tilbagetrækningen. Hvis du trækker samtykket tilbage, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt. 

3.3  Kontakt 

Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver (DPO), hvis du ønsker at udnytte dine rettigheder som beskrevet ovenfor, hvis du ønsker at klage, eller hvis du har spørgsmål til vores privatlivspolitik, på: 

Fonden Platform K 
CVR-nummer: 42668621
Madevej 2 
8700 Horsens 

Telefonnummer: 75624622 

E-mail: gdpr@platformk.dk 

I forbindelse med henvendelser vedrørende dine rettigheder, beder vi dig give os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan behandle din henvendelse, herunder dit fulde navn og din e-mailadresse, så vi kan identificere dig og svare på din anmodning. Vi vil svare på din henvendelse hurtigst muligt og senest inden for en måned. 

Du kan klage til Datatilsynet over vores behandling af dine personoplysninger. Du kan læse mere herom på Datatilsynets hjemmeside. 

4.  ÆNDRINGER I PRIVATLIVSPOLITIKKEN OG SENESTE OPDATERING 

Vores privatlivspolitik opdateres løbende. Den er senest opdateret den 8. januar 2024.